Начало Препоръчани Панагюрецът Пенчо Цветков излиза срещу Мирослав Николов в боксова гала вечер в...

Панагюрецът Пенчо Цветков излиза срещу Мирослав Николов в боксова гала вечер в Античния

СПОДЕЛИ

Голямата надежда на професионалния ни бокс – панагюрецът Пенчо Цветков ще се изправи срещу софиянеца Мирослав Николов в тежката категория на боксовата гала вечер „Духът на България”.

Събитието ще се проведе тази вечер от 19:30ч. в Античния театър в Пловдив.

Вчера на Римския стадион в града на тепетата се проведе официалният кантар преди боксовата вечер. На мероприятието присъстваха спортисти, треньори, и журналисти. Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев и главен организатор на боксовата гала беше водещ на събитието.

В бокс – лека категория сили ще премерят – нокаутьорът от София Борислав Велев срещу Ясмин Дамянович с актив от над 30 срещи от Босна и Херцеговина. След тях са румънецът Даниел Бучич и Уасло Фекет от Унгария. С присъствието си озариха и прекрасните дами на бокса Шейла Мартинес от Испания срещу Джоана Нуамеруе, които заковаха кантара с равните 59,8 кг.

В тежка категория участници заявиха характер и готовност да покажат красива игра на зрителите. В синия ъгъл на българската среща ще застане столичанинът Мирослав Николов с опонент Пенчо Цветков. Столичният боксьор тежи 111,800 кг, а противникът му от Панагюрище 98,250.

„Готови сме да излезем като гладиаторите и се надявам да победя. Противникът ми е непобеден и обещавам да направим хубава среща и всички да са доволни“, заяви Пенчо Цветков.

Бившият опонент на Кубрат Пулев румънецът Богдан Дину ще се изправи срещу ветерана от Германия Франк Блуемле, а Игор Шевадзутский, който е бил спаринг партньор на Александър Поветкин ще срещне Аднан Дероня от Босна и Херцеговина. Финалната среща на боксовата гала ще бъде между единствената кикбоксова среща между Стоян Копривленски и Кристиан Милеа от Румъния.

„Продължаваме историята, духът на България е жив, събираме на една сцена тежка категория боксьори, музиканти и артисти. Това ще е първо по рода си събитие. Ще бъде заснето и ще се предава из цял свят. Ще бъде първо по рода си. Ще има звук, светлина, невероятни участници и ще стане страхотен спектакъл“, заяви организаторът на събитието Ивайло Гоцев.

„Изключително щастлив съм, че ще се бия на българска земя. Смятам да зарадвам българските зрители с победа. Уникално ще е, ще бъдем като гладиатори. Задължава ме, когато играя пред родна публика да играя за честта на родината. Ще се получи страшен мач. И се надявам публиката да усети българския дух. Възможно е скоро да бъда в профи бокса“, заяви кикбоксьорът Стоян Копривленски, който ще бъде основният мач за боксовата гала утре срещу румънеца Кристиан Милеа.

Снимка: trafficnews.bg