Начало Общество Панагюрецът Васил Ралчев влезе в класацията „30 под 30“ на „Forbes“

Панагюрецът Васил Ралчев влезе в класацията „30 под 30“ на „Forbes“

СПОДЕЛИ

Не съм нищо по-специално, просто направих няколко малки промени в живота си, които доведоха до нещо голямо, споделя Васил Ралчев

Младият предприемач от Панагюрище Васил Ралчев влезе в класацията на списание „Forbes“ „30 под 30“, в която са представени най-успешните предприемачи в България, които са на възраст под 30 години.

Само на 22 години Васил Ралчев се занимава с четири проекта – „Ина Трейд“ООД, бранда „Inaesentials“, „Предприемчив“ ООД и „Не бъди посредствен“ ООД. Последният от изброените всъщност е първият му бизнес, който стартира още като студент в Англия, където e завършил агробизнес в университета в Рединг. Дипломира се и се завръща в България, в родното Панагюрище, за да се труди в семейното биоземеделие.

„Много хора – класически българи – казват: „Бягайте от България!”. И когато им кажа, че България е чудесно място за развитие, ме гледат като Дон Кихот.  Но мене ме води една от максимите на проф. Лъчезар Цоцорков, когото много уважавам:  „Каквито мисли посеем, такива резултати ще пожънем”. И вместо да  мисли постоянно за негативните неща, които ни заобикалят, той действаше. Аз съм част от новото. Моето пътешествие започва от тук”, категоричен е Васил.

По повод включването му в класацията, във фейсбук профила си Васил пише:

„Forbes да те нареди сред 30-мата най-успешни предпримачи под 30 години в България е добро начало . Но това далеч не значи, че трябва да си казваш „УСПЯХ“ или „ВИЖТЕ МЕ“… 8 месеца след като завърших образованието си вече имам 4 бизнеса, един от които е в топ 10 на най-големите онлайн магазини в България и любомото ми за него е, че продава продукти произведени в Панагюрище. Вместо да се хваля и да ви губя времето обаче, ще ви кажа следното. Преди 2 години ме диагностицираха със Синдром на Хашимото и ми казаха, че единственото лечение е да взимам изкуствени хормони. Станах 93 кг, не спях, постоянно бях в параноя и какво ли още не. Направих 1 промяна – спрях да пия какъвто и да е алкохол. После 2-ра – започнах да тренирам всеки ден. После 3-та, 4-та и 5-та и малко по малко нещата се натрупваха. След това написах книга, стартирах 2-ри бизнес, 3-ти и достигнах половин милион оборот на 22 години, но най-важното е, че оздравях от болестта без никакви медикаменти и в момента всеки ден се събуждам със желание за повече и повече. Не съм нищо по-специално, просто направих няколко малки промени в живота си, които доведоха до нещо голямо. Направете го и вие. Колко пиете, колко гаджета въртите и колко лайкове имате не ви прави готини… Колко от своите цели сте изпълнили и колкото сте щастливи вечер преди да заспите, колко хора сте направили щастливи и на колко сте помогнали: ТОВА ВИ ПРАВИ ГОТИНИ.“

Снимка: Вестник „Време2001“