Начало Култура Панагюрище бе домакин на парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави

Панагюрище бе домакин на парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави

СПОДЕЛИ
парад-дефиле

Парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави се състоя в Панагюрище

Цветна фиеста, много настроение, музика и красота събра петият парад-дефиле на духови оркестри и мажоретни състави в Панагюрище, който се проведе на 28 септември, на площад „20 април”.

В 11:00 часа премина дефилето на участващите в парада духови оркестри и мажоретни състави от Панагюрище, Елин Пелин и Перник.

Официалното откриване се състоя малко след това от председателя на НЧ „Вделина-1865″ Спаска Тасева, която даде началото и на празничния концерт.

В Панагюрище за пореден път шества българският дух, събран в маршовете, които накараха кръвта ни да запламти с най-българските чувства. Десетки панагюрци и гости аплодираха Духов оркестър към Общински комплекс Дворец на културата – Перник с диригент Трифон Трифонов, Представителен духов оркестър „Стефан Стефанов” при НЧ „Светлина” – Гара Елин Пелин с диригент Вилимир Кирилов и Мажоретен състав „Нани Денс” с ръководител Надежда Данаилова, както и домакините от Панагюрище – Духов оркестър „Делчо Радивчев” към НЧ „Виделина-1865” с диригент Димитър Найденов и Мажоретен състав „Елинор” към ЦПЛР-Панагюрище с хореограф Елеонора Найденова.

Христо Костурков ще представи „Историята на шахмата в Панагюрище“