Начало Спорт Панагюрище приема първия за годината Milan Academy Junior Camp

Панагюрище приема първия за годината Milan Academy Junior Camp

СПОДЕЛИ
restorant

Панагюрище ще бъде домакин на първия за годината Milan Academy Junior Camp. От 24 до 29 юни треньори от школата на италианския футболен гранд ще наблюдават изявите на десетки талантливи деца от България и чужбина. Събитието ще се проведе със съдействието на „Тракийски хотелиери“ и Община Панагюрище. В разгара на морския сезон, инициативата ще продължи в град Несебър с още два лагера.
На официална пресконференция днес в столичния хотел „Земята и хората“, най-авторитетният и голям детски футболен форум в България обяви имената на шест деца, които са участвали в лагерите през 2018 г. и след броени дни ще заминат на базата във Висмара, за да участват в Milan Camp Day заедно със своите връстници от цял свят. Специално за събитието, за да предаде за пореден път високата оценка на Milan Academy на Ивайло Рачев и българския екип, в София пристигна един от най-авторитетните треньори от Академията от Милано Вирио Перели. Своята подкрепа за Milan Academy Junior Camp Bulgaria заявиха в своите изявления и вицепосланикът на Италия в България Франческо Калдероли и президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки.
Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят. В лагерите в България през 2018 година участие взеха над 260 деца, а през 2019 в трите предстоящи издания, организаторите от Milan Academy Junior Camp Bulgaria очакват повече от 350 деца от България, Русия, Украйна и Балканите.