Начало Общество Панагюрище загуби един голям човек, който живя с историята и съвремието на...

Панагюрище загуби един голям човек, който живя с историята и съвремието на родния край!

СПОДЕЛИ

Д-р Райко Чочев бе изключителен във всеки един миг от своя дълъг житейски и професионален път.Уважаван лекар и световноизвестен специалист по тропически и вътрешни болести, изявен общественик, дарител, пламенен патриот и родолюбец. Необикновена енциклопедична личност с богата емоционална душевност.

    Независимо от факта, че професионалният му път бе свързан с Германия, неговото голямо сърце остана тук в родния край. Д-р Чочев живееше с историята, но и с проблемите на съвременна България. Никога не изгуби връзката с родното Панагюрище. Търсеше и предлагаше решения в широк обществен план, с ангажираност и разбиране. Неговото дълбоко социално мислене и безкрайна човешка отговорност намираше израз в отношението му с хората – уважение, загриженост и доброта.

    За мениджърския състав и екипа на „ОПТИКС“ загубата на д-р Чочев е голяма, защото изгубихме човека, с когото заедно поставихме началото – началото на нашата успешна история. Той бе първият, който ни подаде ръка и повярва, че ще създадем модерно оптично предприятие с перспектива за Панагюрския край. Така, преди почти 20 години, заедно с д-р Чочев сбъднахме неговата и нашата мечта и тази силна и дълбоко емоционална връзка  ще продължава да ни свързва и в бъдещето чрез спомена за неговата изключителна личност.

Дълбок поклон пред светлата памет на Д-р Райко Чочев!    

Мениджърският състав на „ОПТИКС“ АД