Начало Любопитно Панагюрка е учила да пее италианската рок звезда Джана Нанини

Панагюрка е учила да пее италианската рок звезда Джана Нанини

СПОДЕЛИ

1903755_1004

Голямата италианска рок звезда с хрипкав глас Джана Нанини е имала българска учителка по пеене, съобщава inews.

Мария Клинчева, която е родом от Панагюрище, е първият музикален педагог на малката Джана и по онова време е била преподавател в Академията в Сиена. Когато двете се срещнали за първи път, Джана била своенравно дете, което вярвало в таланта си, за разлика от баща й. Той бил най-богатият човек в Сиена и наел Мария Клинчева, за да провери дали наистина малката може да пее и ако евентуално се окаже, че има талант – да я научи.

Това е среща, чакана няколко десетилетия – срещата на Джана Нанини с Мария Клинчева. Днес Джана е световноизвестна певица, а Мария пее в Старозагорската опера, разказва емоционалната история БТВ.

Екип на телевизията се срещнал преди няколко месеца в Лондон с Нанини и й предал писмо от учителката й Мария. Признават, че емоцията на звездата била трудна за описване.

Така Джана Нанини дойде в България с вярата, че ще сбъдне една своя стара голяма мечта – пак да види жената, която я е научила да пее.

Часове преди концерта на Джана в НДК срещата на учителката с порасналото вече момиче с дрезгав глас се случи. Тя беше пълна с любов и сълзи. Говорим си на италиански, английски, български, но смисълът винаги е единэ- изненада от щастливите неочаквани подаръци в живота.