Начало Здраве Панагюрка оглави здравно сдружение във Варна

Панагюрка оглави здравно сдружение във Варна

СПОДЕЛИ

raina_boyadjievaРайна Александрова Бояджиева оглави Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на БАПЗГ – Варна за Moreto.net.

Тя е родена през 1972 год. в град Панагюрище. През 2004г. завършва Медицински колеж към Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов” – Варна по специалността „Акушерка”. От 2007г. е сертифицирана за извършване на качествени здравни грижи от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).

Председателства първичното дружество на СБАГАЛ „Майчин дом” към РК на БАПЗГ-Варна през периода, в който работи като акушерка в специализираната болница. През 2010г. придобива свидетелство за призната специалност „Семейна медицинска сестра (акушерка)“ от Медицински университет – Варна.

Член e на УС на РК на БАПЗГ – Варна за мандата 2010 – 2015г. Притежава бакалавърска и магистърска степен по „Здравен мениджмънт”. Координатор на проект на Световната здравна организация и УНИЦЕФ „Болница – приятел на бебето”.

Райна Бояджиева е дългогодишен консултант по кърмене и гост-лектор към Училища за бъдещи родители. Преминала е едногодишен курс на обучение „Въведение в Глобалното Здраве” към Медицински университет „Проф. д-р П. Стоянов” – Варна като част от дейността на Националната мрежа по Глобално Здраве.

Тя има два авторски доклада на тема: „Стратегическо и оперативно управление на човешките ресурси в лечебните заведения” и „Развитие и перспективи на акушерската професия”, представени на научна конференция „Здравеопазването днес и утре” в Медицински университет – Варна.

Бояджиева преминава различни курсове за обучения и квалификации в областта на здравните грижи. Има над 20 участия в редица национални и международни конференции и семинари. От 2014г. е Главна медицинска сестра на ДКЦ „Чайка“.