Начало Спорт Панагюрки в битка за титлата на България по плажен хандбал

Панагюрки в битка за титлата на България по плажен хандбал

СПОДЕЛИ
Десет отбора при мъжете и шест при жените започват своите срещи за определяне на новия шампион на България по плажен хандбал в края на седмицата, съобщи Спортал.
КК „Албена“ ще е домакин на събитието, като освен медалите в двете направления, ще бъдат определени и победителите при юноши и девойки. Срещите стартират на две игрища в петък (1 септември) от 17,00 часа, а разпределението на групите е следното:

Мъже, Група А
Локомотив (Горна Оряховица), Осъм, Железничар, Академик (Пловдив) и Добруджа

Мъже, Група Б
Албатрос, АСТИ, Калиакра, Раховец и Шумен

При жените отборите също са разпределени в две групи: Ники спорт, Хасково и Етър са в Група А. ПТГ Панагюрище, Панагюрище и Шумен са в Група Б.

Финалите ще бъдат в неделя (3 септември) от 09,00 до 12,30 часа, а ден по-късно започват битките за златните медали при юноши и девойки.

Раховец, Локомотив (Горна Оряховица) и Осъм са в Група А, докато Добруджа, АСТИ и Чардафон са поставени в Група Б при юношите. Девойките са пет отбора, сред които: Свиленград, Васил Левски (Нови пазар), Ники спорт, Хасково и Панагюрище. Срещите при юноши и девойки стартират в понеделник (4 септември) от 10,00 часа и завършват с финали и награждаване на следващия ден (вторник, 5 септември) около 12,40 часа.

Достъпът до двете игрища на плажа (пред хотел Добротица) за зрители ще бъде безплатен, като за феновете на атрактивната игра ще бъдат изградени и специални трибуни за по-добра видимост на мачовете.