Начало Препоръчани Панагюрската надежда в бокса Пенчо Цветков: Излизам за нокаут срещу Матефу (ВИДЕО)

Панагюрската надежда в бокса Пенчо Цветков: Излизам за нокаут срещу Матефу (ВИДЕО)

СПОДЕЛИ

Панагюрецът Пенчо Цветков, възпитаник на Пловдивското спортно училище, се закани да нокаутира своя съперник Даниел Матефу (Танз). Двамата ще се бият в петък на галавечер в Дар Ес Салаам (Танз), пише боксовият спец Огнян Георгиев от в. „България днес“, коментатор на шоуто.

 Мачът ще бъде предаван пряко по „Диема спорт 2“ от 20.00 ч.

„Излизам за нокаут – обяви Пенчо Цветков. – Ще дам абсолютно всичко, но няма да прибързвам. Гледах предишния мач на Матефу. Не е нищо особено, но не трябва да го подценявам. Направил съм план, който ще бъде изненада.“

Цветков има 4 победи (3 с нокаут) от 4 мача. Гигантът от Панагюрище ще се боксира за трети път извън България. Неговият съперник има едно равенство в своята кариера. Матефу е с около 10 килограма по-лек и с една глава по-нисък от Цветков, но за сметка на това има нетипично за боксьор коремче.

Българинът е в Африка от месец и половина. Той беше на лагер в ЮАР, а за неговата подготовка отговаряше именитият специалист Стивън Калакода. „Работил е с Ленъкс Люис, Владимир Кличко и Франко Бота – сподели Пенчо Цветков. – Имаше добри спаринг партньори. В ЮАР е доста различно. Не ни даваха да излизаме от хотела след 7 вечерта заради престъпността. Не можеш да се разхождаш, нито да ходиш на ресторант.

През деня имаш чувството, че всеки те гледа лошо и странно. Както се казва – на пакост. От време на време отивахме до плажа. Бяхме и на планина. Има много красиви гледки там.“

В края на март Цветков получи сериозен здравословен проблем. Апендицит предизвика операция. „Случи се точно 10 дни преди да замина за Африка. Операцията беше безкръвна, защото е доста по-бързо възстановяването.

След 20 дни бях готов за тренировки. Вече възвърнах формата на 100%“, разказа Пенчо Цветков.

20-годишният здравеняк няма да е единственият българин на шоуто. На ринга ще се качи атрактивната Джоана Нуамеруе (3 победи от 3 мача). Тя ще се бие с Лейла Язиду (2 победи и 1 загуба).

„Хубаво е да има и друг българин. За две седмици бях сам в ЮАР. Не беше много приятно. Бях много зле с английския, но доста бързо понаучих езика. Джоана е в страхотно настроение. Чувства се като у дома си“, сподели боксьорът.