Начало Общество Панагюрски младежи дариха 2 252 лв за операцията на 4-годишно дете

Панагюрски младежи дариха 2 252 лв за операцията на 4-годишно дете

СПОДЕЛИ

Участниците в Богоявленския ритуал в Панагюрище дадоха пример не само как се пази българщината, но и урок по човеколюбие

Участниците в Богоявленския ритуал в Панагюрище – групата млади момчета, които и тази година спазиха традицията и играха мъжко хоро в Луда Яна, дадоха пример не само как се пази българщината, но и урок по човеколюбие.

Ден преди Богоявление, един от организаторите – Коста Варадинов, обяви, че благотворителната кауза тази година ще бъде насочена в помощ на 4-годишно момченце от Панагюрище, което има проблеми със зрението и за чиято операция са нужни близо 2000 лева.

След приключване на празника край река Луд Яна тримата тримата младежи – победители в надпреварата за изваждането на кръста – Никола Парушев, Ненко Търкаланов и Делчо Делов, даряват за каузата своите парични награди от общината. Останалите момчета също се включват с дарения. Каузата им е подкрепена от Тодор Василев, който извади кръста по време на ритуала в с.Панагюрски колонии и също дари своята награда плюс сума, дарена от местните жители.

Така, ден по-късно целта е изпълнена – събрани са средства в размер на 2 252 лв, които младите хора са предали на родителите на 4-годишното панагюрче.