Начало Общество Панагюрски полицаи откриха наркооранжерия маскирана като дърводелски цех

Панагюрски полицаи откриха наркооранжерия маскирана като дърводелски цех

СПОДЕЛИ

Панагюрски полицаи откриха наркооранжерия маскирана като дърводелски цех, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик.

Разкриването е станало след пожар в производственото хале, където се е помещавала. Вчера сутринта в РСПБЗН-Панагюрище бил получен пожар в производствено хале, намиращо се в индустриалната зона на града, в близост до пътя за Стрелча.

Незабавно към мястото били насочени екип от огнеборци с противопожарен автомобил, които бързо изгасили огъня.

Докато овладявали пожара обаче те се усъмнили, че постройката се използва за извършване на незаконна дейност и незабавно уведомили колегите им от полицейското управление.

На мястото пристигнали криминалисти, автопатрули и експерти които бързо установили, че във вътрешността на сградата е обособена нелегална наркооранжерия. В две оформени лехи с размери 8 на 6 метра били открити общо 264 саксии с растения в начален етап на развитие и с височина на стеблата между 20 и 40 см.

При направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за марихуана с много високо качество. Помещението било оборудвано с уреди за контрол на температурата и влажността, аспирация, кварцови лампи, специални растителни торове за стимулиране на растежа и развитието на растенията. Според разследващият екип извършил оглед на мястото растенията били в етап, който предполага готовност за разсаждане и последващо отглеждане до степен за бране и обработка на дрогата.

Наемател на помещението и извършител на престъпната дейност е непознатият до момента на полицията Н.Н.-41г.- от Панагюрище. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. От мястото са иззети общо 264 стръка канабис с общо тегло малко над 1.8 килограма, както и оборудването на оранжерията.

По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата в Панагюрище.