Начало Култура Панагюрски таланти с медали и Гран при от „Нота по нота“

Панагюрски таланти с медали и Гран при от „Нота по нота“

СПОДЕЛИ

Талантливите изпълнители от школата по изкуства "Евгений Зумпалов", възпитаници на музикалния педагог Нона Немигенчева извоюваха медали и голямата награда Гран при от Международния конкурс за популярна песен "Нота по Нота", който се проведе на 10, 11 и 12 май в Пазарджик.
Конкурсът дава възможност както за изява на млади таланти, така и за популяризиране на българската песен, приобщаване на децата и младежите към популярната песен и утвърждаване на изпълнителското изкуство.
Талантливите деца на г-жа Немигенчева се представиха достойно при много висока конкуренция. За това говорят и техните награди.
Иванина Узунова за пореден път получи Гранд при.
Светозара Крайчева и Иванина Узунова взеха бронзов медал при дуетите. А техният ръководител Нона Немигенчева се сдоби с поредна статуетка за най-добър вокален педагог.
"Това е най-силният конкурс през тази година и се радвам, когато участниците преминават до втория ден на конкурса (много участници отпаднаха още първия ден), а медалите са наистина заслужени" -сподели Немигенчева. " Апелирам към всички журналисти, да дойдат с нас, за да видят за какво става въпрос на тези конкурси. Децата се представиха чудесно.
Доволна съм и от тези, които не взеха медали – Виктория Манева и Елена Ралчева също се представиха блестящо, но не попаднаха в тройката при решението на журито. Елена беше най-малката участничка във възрастовата група до 12-14 годишни – Елена е само на 12 години. Виктория има 9 точки от максимални 10, а Елена 8. Наградите отидоха при тези, които бяха с над 9,5 т. Децата представиха Панагютище достойна и се гордея с тях.
" – каза още вокален педагог номер едно Нона Немигенчева.