Начало Култура Панагюрски ученици се състезаваха в „Един час в ОПТИКС“

Панагюрски ученици се състезаваха в „Един час в ОПТИКС“

522
0
СПОДЕЛИ

Екипът на ОПТИКС АД посрещна повече от 70 ученици на територията на Индустриална зона „Д-р Чочев“. Те станаха част от състезанието, което се организира за първа година и е посветено на 20-годишния юбилей на фирмата. За участие в инициативата се регистрираха отбори от училищата ОУ „Проф. Марин Дринов“ с отбор „Дъга“, СУ „Нешо Бончев“с отборите „Микроскоп“ и „Светлина“, ОУ „20-ти Април“ с отбор „Априлците“, ОУ „Отец Паисий“с отбор „Попинци“ и ПГИТМТ – гр. Панагюрище с отбор „Професионалистите“.

Първата задача и в двете възрастови групи – ученици от V-ти до VII-ми клас и ученици от VIII-ми до XI-ти клас, бе атрактивно да представят отбора и участниците. Представителите на отбор „Дъга“ и отбор „Попинци“ проявиха творчество и се представиха заедно с публиката от училището.

Във втория етап всички имаха възможност да решават задачи от областта на математиката, физиката и информационните технологии и се справиха отлично.

В третия етап отборите победители зададоха въпроси за дейността на фирма ОПТИКС към Даниел Даскалов – Директор „Ресурсно осигуряване“ и Иван Натов – Продуктов мениджър в Дирекция „Маркетинг“ и направиха интересни презентации за компанията.

„Един час в ОПТИКС“ завърши с награди за всички участници. Състезаващите отбори получиха таблети, а отборите-победители – „Дъга“ ОУ „Проф. Марин Дринов“ (Теодора Цветкова, Стелиана Спасова, Валерия Добрева) и отбор „Микроскоп“ при СУ „Нешо Бончев“ (Мартин Гешанов, Ангелина Дачкинова и Димитър Филин) – безплатно посещение на Мултимедийното стрелбище на ОПТИКС, както и специални покани за събитието „20 години ОПТИКС“, което ще се състои на 28 юли.

Текст: Екипът на ОПТИКС