Начало Общество Панагюрските училища са в готовност за провеждане на електронно обучение

Панагюрските училища са в готовност за провеждане на електронно обучение

СПОДЕЛИ

Във връзка с извънредното положение, което е обявено в страната, се преустановява учебният процес.

Учениците не трябва да посещават училище от понеделник, 16.03.2020г.

Всички училища, според възможностите си, ще преминат на обучение в електронна среда. Съгласно указанията на МОН, всяко училище трябва да гарантира за учениците си поне 4 – 5 – 6 учебни часа обучение за всяка паралелка. ТОВА ОБУЧЕНИЕ ЗАПОЧВА ОЩЕ В ПОНЕДЕЛНИК.

СУ „Н.Бончев“ няма да има затруднения за такава форма на работа, защото всичките ни ученици разполагат с Google – акаунти (името и фамилията на ученика @nbnet.org, пример: ivanka.ivanova@nbnet.org). Най-елементарният начин, чрез който учителите ще обучават по-големите ученици, е като им изпратят задачи за самостоятелна работа на тези училищни пощи. От училищното ръководство информираха родителите, чиито деца не са използвали акаунтите си, които са тяхната дигитална идентичност в училище, че класните ръководители ще изпратят данните на личните пощи.

Класните ръководители ще осъществят връзка чрез Shkolo, Фейсбук и др. групи, които са създадени и ще изпратят програмата за всяка паралелка. Задължение на родителите е да инструктират децата си за ангажиментите им и да осъществяват контрол. Най-трудно ще бъде обучението на І-ви клас. До понеделник те и тези от втори клас ще разполагат с дигитална идентичност. От ръководството на гимназията съобщиха още, че във вторник ще се проведат традиционните консултации с родители от 17:30ч.

В ПГ по лека промишленост и стопанско управление днес са обсъдили различни варианти и са взели решение да ползват както електронни платформи, така и социалните мрежи, за да провеждат дистанционно обучение.

Готови за електронна форма на обучение са и в ОУ „Двайсти април“, откъдето информираха своите ученици, че учебният процес ще протича в електронна среда – в създадени групи във фейсбук. Учителите ще поканят учениците в тези групи и там ще предоставят материали и ще задават домашни.

Готовност за онлайн обучение имат и в ОУ „Проф. Марин Дринов“.