Начало Общество Панагюрският Лайънс клуб с пореден благотворителен жест към Центъра за деца от...

Панагюрският Лайънс клуб с пореден благотворителен жест към Центъра за деца от семеен тип

26
0
СПОДЕЛИ

cnst4Поредното дарение направи панагюрският Лайънс клуб за Центъра за деца от семеен тип.  На 13 и 14 декември в магазинната мрежа на „Метро“ се проведе благотворителна кампания „Подкрепи и сподели“ за събиране на хранителни и санитарни продукти в полза на 15 дома за деца, лишени от родителска грижа в цялата страна.

lionsЗа целта на  12.12.2014. в София бе подписано споразумение за сътрудничество между АЛК Дистрикт 130, България, представлявани от Дистрикт Гуверньора Марин Филин и  „Метро“ в лицето на д-р Кристоф Щулте – главен изпълнителен директор на „Метро“, България. Отправен е призив към всички Лайънс приятели от цялата страна да се включат активно в благотворителната кампания, като посетят магазините на „Метро“ и закупуват хранителни стоки и санитарни материали от там.

Това направи възможно да се отдели приблизително един микробус с хранителни и санитарни продукти за децата, настанени в Центъра от семеен тип  в Панагюрище. Дарението включва макарони, кус-кус, спагети, фиде, ориз, боб, леща, захар, мюсли, овесени ядки, олио, сладкиши, чай, ядки, консерви, мед и др.

Дарението беше доставено в дома на 17 декември лично от Дистрикт управителя Марин Филин и секретаря на Дистрикт 130 д-р Любомир Димитров. Присъства и част от управителния съвет на ЛК Панагюрище в лицето на д-р Катя Симеонова и д-р Диана Авелова.