Начало Общество Панагюрци готови да започнат подписка за довършването на язовира

Панагюрци готови да започнат подписка за довършването на язовира

СПОДЕЛИ

Какво става с язовира, до къде стигнаха нещата и ще го бъде ли – това са въпросите, които в последните дни на зачестили аварии и безводие много панагюрци отправиха към общинското ръководство чрез страницата във Фейсбук. Появи се идеята да стартира подписка сред местното население, с която да се настоява язовирът да бъде довършен. Ето и коментарът на кмета Никола Белишки по повод поставените въпроси:

"През 2012г. беше избрана фирма, която да извърши обследване на изградените до момента съоражения. В републиканския бюджет за 2013г. бяха заложени средства, с които да се финансират отчуждаването на имоти и първият етап на строителните дейности по доизграждането на язовира. Фирмата, извършваща обследването трябваше да предаде доклад в края на април във вече разделеното МРРБ /Министерство на регионалното развитие и благоустройство/. Всичко, което е било ангажимент на общината е извършено в срок като при разработването на мастерплана за водния цикъл на област Пазарджик, язовирът е включен в него. Уточнени са мястото на новата пречиствателна станция за питейна вода и точките, в които ще бъде присъединен новият водопровод от язовира към водопроводната мрежа на града. С отчуждителните процедури на този етап, се справяме в срок. При срещата ми с областния управител миналия месец категорично съм заявил, че изграждането на язовира е от първостепенно значение за цялата област. Провели сме срещи с експертите от Министерството като търсим от чрез тях обяснение за застоя в проекта. Засега получаваме само уклончиви отговори." 

В заключение Белишки заявява, че не е изключено общината да поиска  подкрепа от страна на гражданите и да старитира подписка,ако не се прояви разбиране от страна на управляващите за продължаване на проекта.

11 КОМЕНТАРА

  1. Ако не си спомня някой-бяха одобрени 52 000 000(петдесет и два милиона лева ) за да се реши проблема с водата за панагюрска община. Кво чака кметчето- само то може да каже.Защо не се усвояват тези средства?!Чакаме сгоден момент да чопнем нещо -А?КО СТАА ГУСИН КМЕТ?Не дават рушвет изпълнителите или Отгоре чакат нещо?




    0



    0
  2. Еми Шаро -уелкъм ту Бълхерия!
    И всички надежди вън оставете!Цветът на нацията и всички които имат възможност, бягат на вън и оставят тук в помийната яма на нашата демографска действителност да се борим с червени бабички ,цигани ,помаци ,турци и тук там
    националисти -психопати.Бъдещето се очертава розово.Но не и за българите…




    0



    0
  3. Падам от Испания в която работих осем години.От три месеца съм си тук и разбрах много неща.А колкото до това кой си е избрал кмета,няма лошо.Лошото е друго че той не работи в полза на Панагюрище а само в полза на този който си го избра (купи )което е много много жалко.




    0



    0
  4. Шаро,Шаро!От къде падаш ,Шаро?
    Не знаеш ли ,че кмета си го избира този ,който може да си го позволи и този който може да застане срещу градусите?Ако с избори можеше да се промени нещо в България ,то отдавна щяха да ги забранят.




    0



    0
  5. Кмета не е спал!Има там едни милиони които трябва да се УСВОЯТ и като измислят как да стане работата ще се задейства сценария.Лошото е ,че са другите на власт,но и те са си от НАЩЕ.Далаверата ще стане рано или късно.Язовир естествено няма да има,но и парите ще изтекат там където е предвидил този който избра кмета.




    0



    0
  6. А къде спа кмета та не оправи нещата за тия две години докато неговата партия ГЕРБ бе на власт.А не сега да се оправдава за личното му бездействие с новата власт която е има няма само два месеца.Ако бе кмет на място всичко вече трябваше да е изчистено.Да ама Не.




    0



    0