Начало Общество Панагюрци си взеха сбогом с култовото кафене „Оазис“

Панагюрци си взеха сбогом с култовото кафене „Оазис“

СПОДЕЛИ

Култовото панагюрско кафене „Оазис“, по-известно като „Горния Оазис“, съществуващо от зората на демокрацията, е на път да остане в историята. Заведението, което се намира срещу църквата „Свети Георги“, днес за последен път събра група свои верни през годините клиенти, които дойдоха за да изпият за последно по бира. За последен път застана зад бара и обслужваше гостите си Минчо Панчев, който през последните години бе стопанин на „Оазис“. Причината за днешната прощална среща е, че кафенето предстои да бъде съборено, тъй  като архитектурно не подхожда на площад „Райна Княгиня“, а за мястото вече има и изготвен проект.

„Дано поне да се изгради нещо полезно, като например обществена тоалетна за жителите на града и за хилядите туристи“, надяват се феновете на „Оазис“.

Десетилетия кафенето бе обичано място за млади и стари, за бизнесмени и работници, за футболни запалянковци и майки, които посядаха на сладки приказки, докато децата им спят в количките.

„Тук сме водили жените и приятелките си  на среща, след това сме пиели кафе или бира и сме гледали как децата ни играят около нас. Събирали сме се по всякакви поводи, споделяли сме радостни и тъжни моменти. Хубави години бяха, ще ни останат спомените.“ – споделиха участници в събитието.