Начало Общество Парадокс – антирадарът забранен от закона, но свободно продаван онлайн

Парадокс – антирадарът забранен от закона, но свободно продаван онлайн

СПОДЕЛИ

Антирадари се продават свободно в интернет, въпреки че са забранени по закон. Устройствата манипулират показанията за скорост и така спасяват нарушителите от глобите на КАТ.

След бърз преглед на офертите в интернет, още в първите минути човек попада на десетки обяви, в които се предлагат всякакви устройства, които заглушават сигнала от радарите на КАТ.

Търговците обещават, че с модерните антирадари ставаме „невидими” на пътя и ще избегнем глобите за превишена скорост. Според офертите устройствата ни предпазват от всички видове стационарни, преносими и най-нови лазерни камери на КАТ.

Търговците детайлно обясняват, че в сервизите антирадарите се монтират така, че да не бъдат открити при проверка на пътя.

В някои от офертите директно е обяснено как и къде се монтират антирадарите, за да останат скрити от пътните полицаи.

В момента антирадарите, които заглушават сигнала на камерите на КАТ са забранени от закона. Глобата за водачите, които искат да останат „невидими” на пътя, е 50 лв. В други европейски държави санкциите са доста по-сериозни. Ако се движим по пътищата на съседна Гърция например и открият такова устройство в колата ни – джоба ни ще олекне с 2 000 евро.