Начало Местна власт Паркинг за 200 места, пеещ фонтан, пързалка и благоустроен парк предлага „Спорт...

Паркинг за 200 места, пеещ фонтан, пързалка и благоустроен парк предлага „Спорт Инвест“

СПОДЕЛИ

Ще благоустрояват паркаДа изработи проекти за изграждане на паркинг с 200 места в пространството пред стадион „Орчо Войвода“ предлага дружеството „Спорт Инвест“ ООД, което в момента изгражда многофункционалната спортна зала. Освен това бе внесено предложение и за други обекти като реновация на езерото в градския парк, което да бъде превърнато във водно-музикална атракция с пеещ фонтан и лодки през лятото и ледена пързалка през зимата. Третото мащабно предложение е да се проектира облагородяването на северната част на парка, в което да се включат нови спортни и детски площадки, скейт зона, шах зона, зони за отдих с беседки и барбекюта и да се коригира коритото на реката в тази част.

Предложението е „Спорт Инвест“ да проектира за собствена сметка, след което част от обектите да бъдат отдадени чрез концесия на конкурс, а други да се стопанисват от общината.

На заседанието си снощи комисиите ТСУ и БИО разгледаха предложенията и бе решено да се свика разширена среща с представители на дружеството, главния архитекст и Асоциацията на спортните клубове, за да бъде изяснено как тези проекти могат да бъдат реализирани. Срещата най-вероятно ще се състои следващата седмица.