Начало Общество Първа годишна среща на групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и...

Първа годишна среща на групата за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора” в Център за обществена подкрепа „Зора” – Панагюрище

СПОДЕЛИ

IMGP2421На 12.01.2016г., в Център за обществена подкрепа “Зора“ се проведе първата за 2016г. регулярна среща на сформираната през януари 2012г. група за взаимопомощ на „Кандидат-осиновители, осиновители и осиновени хора”.
Напомняме, че сформирането на групата за взаимопомощ, бе с цел да се предостави защитено пространство и професионална подкрепа в посока за споделяне и информиране на кандидат-осиновителите, осиновителите и осиновените хора, като участието в групата е на доброволен принцип.
Първата годишна среща за календарната 2016година протече под формата на дискусия между осиновители и кандидат – осиновители. Осиновителите споделиха своите лични истории, през какви етапи са преминали в процеса на осиновяване и какво са преживяли, като чрез споделения си опит, даваха отговори на множеството въпроси вълнуващи кандидат-осиновителите.
В проведената в края на срещата анкета, участниците дадоха своите предложения относно честотата на срещите през годината и темите за обсъждане, както и заявка за срещи с външните експерти и специалисти в областта на осиновяването, които бихме могли да поканим на следващите им срещи.