Начало Любопитно Патентното ведомство разпространи специално видео за „Оптикоелектрон“

Патентното ведомство разпространи специално видео за „Оптикоелектрон“

СПОДЕЛИ

Патентното ведомство на Република България разпространи специално видео за панагюрското оптично дружество „Оптикоелектрон Груп“ АД, което стана „Иновативна фирма за 2017“.

Както писахме още през  м. ноември 2017 година, Оптикоелектрон“ бе награден за два нейни патента – авиаторски очила за нощно виждане и модул за наблюдение. Наградата тогава връчи зам. министърът на икономиката г-н Лъчезар Борисов.

„За последните 15 години се промениха много неща. Нарасна продажбата на фирмата, работата стана все повече, излязохме на нови пазари и преориентирахме фирмата, като от варшавска я направихме световна. Моето виждане е, че във всяка една фирма на първо място са хората. Машини и технологии може да бъдат реализирани много бързо с финансов ресурс, но за нас хората и традициите са най-важното. Аз се гордея, че през последните години сформирахме един много силен екип и се надявам през следващите години резултатите да бъдат все по-добри“ – споделя във видеото Изпълнителният директор на Оптикоелектрон инж. Иван Гарчев.

Качественият екип не са думи на инж. Гарчев без смисъл и покритие. Припомняме, че през 2015 година д-р инж. Стоян Христов, който е инженер-механик във възловото конструкторско звено на фирмата, спечели отличието „Изобретател на годината“ в категория „Машиностроене и строителство“ заедно с доц. Лъчезар Стоев от ТУ София. Съвместните им разработки и нови методи в процеса на шлифоване позволяват постигането на висока точност и еднородна грапавост на повърхнините при надлъжно шлифоване на ротационни детайли.

Оптикоелектрон Груп АД е второто по големина дружество в Панагюрище и вторият най-голям работодател в града. На територията на индустриалният парк работят приблизително около 700 служителя, от които 150 високо квалифицирани инженери и докторанти. Продуктите с марката „Оптикоелектрон“ се търгуват в цял свят и повече от 46 години са синоним за качество в областта на оптичното производство.

ВИДЕОТО МОЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК