Начало Общество Пътищата са нормално проходими при зимни условия

Пътищата са нормално проходими при зимни условия

СПОДЕЛИ
Пътищата на територията на областта са нормално проходими при зимни условия.
Във високите части на региона има превалявания от сняг, като на различните места снежната покривка варира между 10 и 20 сантиметра.
Всички дежурни екипи на полицейските управления и сектор „Пътна полиция“ извършват непрестанно наблюдение на състоянието на пътната мрежа и подават регулярно информация в дежурните части на РУ, ОДМВР и РДПБЗН.
Подържа се постоянен контакт с фирмите ангажирани със снегопочистването, с общинските и областната управа, Областно пътно управление.
Извършва се почистване на пътя Велинград-Юндола, нормално проходим е, към момента има ограничение за движение на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета.
Пътя Велинград-Сърница също се почиства и опесъчава. Трасето Белово-Юндола традиционно през зимния период е затворено за движение за автомобили над 12 тона и през него преминават само леки коли. пътя е почистен и опесъчен, на места има надвиснали дървета и клони, които предстои да бъдат премахнати от обхвата на пътя.
На пътя Батак-Доспат има наложено ограничение за движение на товарни автомобили над 12 това с ремаркета и полуремаркета, а при обилен снеговалеж задължително придвижването трябва да става с вериги.
От Пътна полиция апелират към водачите да предприемат пътуване само с добре оборудван и технически изправен автомобил, да шофират с повишени внимание в планинските части и при необходимост от съдействие да сигнализиран незабавно на телефона за спешни повиквания- 112.