Начало Общество Пътищата в Пазарджишка област са мокри и хлъзгави

Пътищата в Пазарджишка област са мокри и хлъзгави

СПОДЕЛИ

Натоварен е трафикът по главните пътища в областта.

Пътните настилки са мокри, с условия за аквапланинг. В планинската част на места има заледени и заснежени участъци, но настилките са обработени и опесъчени.

Трафикът по пътя Панагюрски колонии – Панагюрище в района на 75 км трябва да се осъществява с повишено внимание поради пропадане на част от банкета. Движението в участъка е регулирано с пътни знаци.

Движението по пътя Велинград – Сърница от 6 км до 32 км се осъществява в една лента поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Алтернативният обходен маршрут е по пътя Велинград – Гара Костандово – местност Превала – Доспат – Сърница.

Въведено е ограничение на моста в село Бошуля, където е забранено движението на товарни автомобили с тегло над 10 тона. Определеният обходен маршрут е през село Звъничево – Септемврийски ханчета – град Септември – село Бошуля.

В планинската част на областта има опасност от падащи камъни. Тя е най-голяма по направленията Пещера – Батак – Широка поляна, Варвара – Гара Костандово и Белово – Юндола.