Начало Местна власт Пазарджик намалява обхвата на „Синя зона“

Пазарджик намалява обхвата на „Синя зона“

СПОДЕЛИ
Снимка: архив "Булфото"

анапред междублоковите пространства в Пазарджик няма да се третират като „Синя зона“, съобщи на редовната си пресконференция кметът Тодор Попов.

Те ще бъдат изключени от списъка с платени места за почасово паркиране, който намалява с 535, 232 от които – в междублокови пространства, и остават само 1 335.

„Междублоковите пространства ще бъдат предоставени изцяло на живущите да се разпореждат с тях съгласно чл. 4 от Закона за управление на етажната собственост“, обясни Попов.

Той посочи още, че ще бъдат намалени и абонаментите за паркиране на втори автомобил пред дома, ако жилището попада в платена зона.

В момента гражданите плащат 50% от стойността на месечен абонамент за паркомясто, като тази ставка ще бъде намалена на 20 на сто, съобщава БТА.

Друга промяна е платеното паркиране през есента и зимата да бъде във времето от 8:00 до 17:30 часа, а през пролетта и лятото да е от 8:00 до 19:00 часа.

Веднага след приемането на наредбата от общинския съвет предстои обявяване на нов конкурс за избор на наемател на „Синя зона“, защото новият ще работи при по-различни условия, каза още кметът.

Източник: Днес.бг