Начало Култура Пазарджишкият поет и белетрист Продрум Димов гостува днес в Панагюрище (ВИДЕО)

Пазарджишкият поет и белетрист Продрум Димов гостува днес в Панагюрище (ВИДЕО)

106
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

prodrum dimov

Пазарджишкият  поет и белетрист Продрум Димов гостува днес в Общинска библиотека „Стоян Дринов” . Повод за идването му в Панагюрище е представянето на новата му книга „Страници от духовното ни съвремие”.

Представянето откри директорът на ОБ „Стоян Дринов”, с прочитането на предговора на „Страници от духовното ни съвремие”.

Авторът е познат в съвременната българска литература със своите над 20 стихосбирки за деца. Член е на съюза на българските писатели. Дългогодишен секретар е на Клуба на дейците на културата.

Книгата „Страници от духовното ни съвремие” е естествено продължение на предишните заглавия на Димов – “Размисли по големия път”, “Резонанси”, “Пътуване към острова на духа”, “Докоснати светове” и “Път в безпътицата”.  В изданието Димов включва поредица от отзиви и рецензии на творби от изтъкнати наши автори с трайно присъствие в съвременното ни литературно пространство, както и малко известни негови възрожденски пътеписи. Авторът е посветил страници и на безотговорното отношение на държавници ни с културно-историческото ни наследство.

Сред присъстващите на днешното представянето бе акад.Благовеста Касабова, чието име фигурира из страниците на книгата на Димов.

Пред панагюрската публика Продрум Димов сподели, че в момента довършва следващата си книга, която възнамерява да издаде до края на годината и обеща и тя да има представяне в Панагюрище, също както последните му няколко заглавия.

В края на срещата всеки желаещ имаше възможност да си закупи някоя от книгите на Продрум Димов и да получи автограф лично от него.