Начало Общество Пазарджишко сдружение в борба с ранните ромски бракове

Пазарджишко сдружение в борба с ранните ромски бракове

СПОДЕЛИ

kralqt-na-romite-zabrani-brakovete-mejdu-deca-202742

Как да работим заедно? Това беше основната тема на срещата между представители на Сдружение „Фонд за социални перспективи“ и представители на медиите, състояла се тези дни. Целта на обучението по Проект „Мисия РАЗВИТИЕ“ е изграждане на умения за съвместна работа и приоритетите в общото сътрудничество.

Доброволците от Сдружението споделиха един от акцентите от работата си – ефективни начини за борба с ранните ромски съжителства. Проблем, с който са ангажирани и медиите. От ранни съжителства и бременност са застрашени голяма част от младежите в ромската общност, поради битуващите им културни традиции и обичаи. Ранните „бракове” водят след себе си редица негативни последствия като риск за живота и здравето, отпадане от училище, социална изолация и други, споделиха от Сдружението.

obychenie_Misia_razvitie

Като положителен пример беше посочена проведена с ромските младежи в с. Говедаре среща. С тях е разговарял фамилен терапевт, а те са споделили своя житейски опит. Разговорът ги е провокирал да осмислят последствията от ранни бракове и ранна бременност.

Сдружението планира в бъдеще да продължи с организирането на срещи с младежи от ромските общности в региона.

Сдружение „Фонд за социални перспективи” – гр. Пазарджик  е  нова организация, продукт от усилията на доброволци, обединени от стремежа да подкрепят деца, младежи и семейства от уязвими групи.

pz-info.com

 

1 КОМЕНТАР