Начало Общество Педагози от ОУ„Проф.Марин Дринов“ на работна среща в Хасково

Педагози от ОУ„Проф.Марин Дринов“ на работна среща в Хасково

СПОДЕЛИ
„Проф. Марин Дринов“

Педагози от От панагюрското ОУ „Проф. Марин Дринов“ вчера взеха участие в работна среща, организирана от  ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково

Педагози от панагюрското ОУ „Проф. Марин Дринов“ вчера взеха участие в работна среща, организирана от  ОУ „Св. Климент Охридски“ в Хасково, във връзка с проект „Фабрика за личности“.

„Климент Охридски“ е сред иновативните училища в Хасковска област и работи по програмата на МОН „Иновации в действие“. В рамките на работната среща гостите се запознаха с презентация на училището, след което и със самия проект „Фабрика за личности“.

 

От „Климент Охридски“ заявиха, че след завършването си техните ученици продължават образованието си в елитни гимназии. Това са изявени деца, които активно участват и в мрежа от извънкласни дейности. В иновацията са включени ски училище, групи по плуване, часове, в които се съчетават литературата с театъра и музиката с математиката. Последните ще бъдат демонстрирани през следващите два дни.

Отделно, в повечето от дейностите активно участват учителите и родителите. Като силна страна на „Климент Охридски“ беше посочена екипността, разбирателството и подкрепата от страна на Гинка Райчева на всички оригинални идеи на своя колектив.