Начало Общество Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лв. бонус

Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лв. бонус

СПОДЕЛИ

Пенсионерите ще продължат да получават по 50 лв. бонус на месец и през мандата на служебното правителство. Това съобщи социалният министър Гълъб Донев в Министерския съвет.

Той отчете, че е изключеително тежко финансовото състояние на страната. “Съзнаваме, че положението, в което се намираме е тежко, свързано с коронавируса и обществото очаква реакция от стана на служебното правителство за това дали и за колко ще продължат социално-икономическите мерки. За съжаления тяхната финансова обезпеченост беше гарантирана до края на май и юни. Съзнаваме колко е важно това за българските граждани и осъзнава, че българския бизнес, който пострада от мерките ограничаващи работат в някои от секторите, е поставен е тежко, критично състояние“, коментира още Донев.

Кабинетът “Янев” обсъжда продължаване на мерките 60/40, 80/20, както и помощта за родителите на деца, които не посещават училище и градина.

От своя страна финансовият министър Асен Василев каза, че мярката за пенсионерите е насочена към най-ударените от кризата. За помощта към бизнеса той каза, че се мисли по какъв начин да тръгне подкрепа за пострадалите бизнеси и самонаетите лица. Министърът помоли за няколко дни, в които да проиграят сценриите какви може да са финансовите обезпечения. „Ако не заработи бизнеса няма да има пари за нищо, ако заработи бизнеса пари ще има за всичко“, заключи финансист номер едно.