Начало Общество Пет млади дами са първите носители на наградата Премия“Стефан Чуклев“

Пет млади дами са първите носители на наградата Премия“Стефан Чуклев“

СПОДЕЛИ

Тази вечер, в хотел „Каменград“, президентът на Ротари клуб – Панагюрище Илия Динев връчи за първа година премии на името на Стефан Чуклев.

Парични награди и грамоти получиха пет талантливи млади дами, възпитанички на СУ „Нешо Бончев“. Това са младите художнички Анастасия Лулчева и София Николаева, както и даровитите певици Виктория Манева, Цветелина Шопова и Габриела Шкодрева.

„Пожелавам на всички вас да продължавате да бъдете все така активни и да доразвиете този талант, който безспорно носите в себе си, за да постигате още по-големи неща в живота си“, пожела на призьорките Динев.

Наградите бяха присъдени за постигнати успехи в областта на изкуството и неговото популяризиране сред младите хора.

Премиите са подсигурени от продадените картини и фотографии от националния пленер на Ротари, който също носи името “Стефан Чуклев”.

Това е още един начин да бъде почетена и запазена паметта на един прекрасен, млад, талантлив, жизнен човек, страстен фотограф и пътешественик, чийто живот бе прекъснат твъре рано.

Желанието на Ротари клуб – Панагюрище е връчването на тези премии да се превърне в традиция, като всяка година да бъдат стимулирани млади, талантливи хора, които се изявяват в различни сфери.

Наградата е учредена от Ротари клуб – Панагюрище по предложение на ротарианеца Нистор Хаинов – учител по изобразително изкуство в СУ „Нешо Бончев“. От следващата година наградата ще има по един носител.