Начало Спорт Петър Кръстев и Ваня Ангелова спечелиха купите на „Асарел-Медет” АД

Петър Кръстев и Ваня Ангелова спечелиха купите на „Асарел-Медет” АД

СПОДЕЛИ

Националите Петър Кръстев и Ваня Ангелова спечелиха първите места в третото издание на Международния турнир по тенис на маса „За купите на „Асарел-Медет” АД. При дамите Ангелова победи във финала Елица Замфирова с 4:2 и заслужи първото място. В полуфинала победителката се наложи над трикратната европейска шампионка за девойки Роксата Истрате. В истинско украшение на турнира се превърна финалната среща при мъжете. С повече воля и увереност Петър Кръстев успя да се наложи над третата ракета на Италия Нягул Стоянов – син на легендарния ни шампион Иван Стоянов. В малкия финал Теодор Йорданов победи известният румънски майстор Йонут Сени. Призьорите получиха наградите си от прокуриста на „Асарел-Медет” АД Иван Дончев, който обеща по време на церемонията турнирът да стане още по-силен и попуярен през слезващите годин

Състезанието се проведе в четири дни, като в зала „Орчо Войвода” в Панагюрище премериха сили ветераните, както и юношите и девойките до 15 и 18 години. Наградният фонд, която е осигурен от „Асарел-Медет” АД и поделен от призьорите, надхвърли 10 000 лева.

В състезанието се включиха над 300 тенисисти от 10 държави, като амбициите ни са през следващите години нивото да бъде още по-високо. Състезатели и зрители ще се наслаждават на класен тенис в новата супермоделна спортна зала с 2000 места  в Панагюрище, която се строи в момента, а финансирането е осигурено от „Асарел-Медет” АД, съобщи председателят на организациония кометет Иван Александров.

                Председадателят на българската федерация по тенис Стефан Китов даде отлична оценка на организаторите и съобщи, че ще предложи през следващата година турнирът да влезе в календара на европейската федерация.

1 КОМЕНТАР

  1. Тази статия е малка за огромния награден фонд от 10 000 лв.Трябваше да е поне още толкова а е и толкова интересна че като я четеш просто не ти се иска да свършва.А и новата зала Асарел си е строят да се играят спортове като тенис на маса и самбо.Ама то пък кой ли ти ги гледа !!! Ще им се публика от 2000 човека а дано ама надали.Па може и да дойдат толкова хора ама……. ако ги заведат под строи.




    0



    0