Начало Спорт Петият в света по тенис на маса идва на турнира в Панагюрище

Петият в света по тенис на маса идва на турнира в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Силният нигериец Аруна също е подал заявка

Само преди дни натурализираният германец поднесе супер изненадата и спечели Откритото първенство на Китай, което е един от 6-те турнира в ITTF World Tour Platinum. В Чънду участваха и тримата китайци Ма, Фен и Ху, които заемат първите три места в световната топлиста.

Да участва в надпреварата в Панагюрище, която е с награден фонд 130 000 американски долара, заявка е направил и силният нигериец Куадри Аруна – №35 в света (на снимката). Участието на двамата рязко покачва нивото на състезанието, като се знае, че Япония, а и от някои от европейските държави интересът към българския турнир е сериозен.

От 2-и до 7-и юли т.г. най-силните тенисисти ще участват в ITTF World Tour Platinum в Брисбън (Австралия), след което керванът с малката топка ще се пренесе в Европа и първият турнир е панагюрския. След надпреварата в чешкия Оломуц (22-27 август) и в австрийския Линц (19-24 септември) ще бъдат излъчени от 12-те турнира най-добрите 16 при мъжете и жените, които ще определят супершампионите.

Все още не са определени българските участници, но се знае, че те ще бъдат по четири сред мъжете, жените, юношите и девойките. Извън националните отбори по традиция организаторите имат право да допуснат до участие срещу заплащане и други представители на домакините. Това ще стане на преференциални цени.