Начало Препоръчани Петричанин свали Оборище от върха

Петричанин свали Оборище от върха

СПОДЕЛИ

Оборище записа загуба с 2:1 като гост на Балкан Ботевград в мач от седмия кръг на първенството в Югозапада.

Оборище започна мача много силно като още в 4-тата минута Иван Георгиев уцели греда. Три минути по-късно Георги Кременлиев отбеляза гол с глава след изпълнение на ъглов удар.
Веднага след гола той получи жълт картон, а от записа не става ясно защо.

Удари на Васил Тачев и Георги Нетов не намериха целта, но Оборище беше по-силният отбор на терена през цялото първо полувреме.

В 35-тата минута Георги Кременлиев получи втори жълт картон при единоборство, като той и Калоян Бонев си блъснаха главите. Главният съдия Стаимир Тренчев , който е родом от Петрич и син на леганедата на Беласица – Льони Тренчев, се притесни от състоянието на Калоян Бонев и след 4 минути реши да изгони футболиста на Оборище под натиска и на публиката.

В края на първото полувреме Васил Тачев изведе Георги Нетов сам срещу вратаря но страничния съдия вдигна фланга и маркира засада. От записа явно се вижда, че такава не съществува.

През второто полувреме домакините владееха топката, но техни удари не намериха целта.

Георги Нетов и Васил Тачев също отправиха удари към противниковата врата като създадоха и няколко опасни контраатаки, които за съжаление не успяха да завършат .

В 76-тата минута след ълов удар домакините изравниха при рикошет. В 85-тата минута след центриране, Калоян Бонев, който продължи да играе без проблеми целия мач, отбеляза победния гол с удар с глава.

За съжаление публиката на домакините през целия мач не спря да тормози и обижда съдиите, футболистите и щаба на Оборище. На няколко пъти камъни и парчета керeмиди хвърчаха от трибуните в посока щаба на гостите. От там сигнализираха съдиите по време на мача и настояваха делегата да опише ситуациите, въпреки, че той очевидно не реагираше адекватно.

Футболистите на Оборище останаха разочаровани от главния рефер, както и от първия страничен съдия. „Войводите“ недоумяват как може седмица след победата на Оборище над Беласица Петрич,  да се назначи съдия родом от Петрич и то с пряка връзка към Беласица. Станимир Тренчев има семейна фирма с баща си, бившия халф на Беласица , Льони Тренчев, част от тима на петричани, когато бяха в елита на българския футбол.