Начало Култура Писателката и журналистка Галина Ганова ще представи книгата си с разкази „Конят...

Писателката и журналистка Галина Ганова ще представи книгата си с разкази „Конят си знае пътя…” в Панагюрище

58
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

На 15 октомври в 17:30 часа в Общинска библиотека „Стоян Дринов” ще бъде представена книгата с разкази на писателката и журналистка Галина Ганова – „Конят си знае пътя…”

galina-ganovaГалина Ганова е сред все по-утвърждаващите се млади български автори, които опровергават твърдението, че доброто изкуство се ражда само на жълтите павета.

Ганова живее и работи във Враца. Като журналист се труди във вестник „Враца днес”, но това не й пречи да пише поезия, проза и публицистика. Автор е на стихосбирките „Птица окрилена” (2000), „Като миг” (2002), „Подир стъпките на лятото” (2004), „Видения” (2008), „Подари ми спомен” (2011), пътеписната книга „По пътищата на Европа” (2008) и „Спомени от Кръстина бара” (семейна сага, 2011).

Галина Ганова е член на Съюз на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Дружеството на писателите – Враца и Краеведско дружество – Враца. Носител на редица национални награди в конкурси за поезия и проза.

През 2008 г. в Подгорица е публикувана книгата й „От неба кошуля”, в превод на черногорския поет Веселин Ракчевич.

конят си знае пътя

 

Книгата „Конят си знае пътя…” излезе през януари 2015 година и съдържа  20 разкази на различна тематика.  В своите разкази Ганова е наредила чистите български думи като пъстри мъниста, а те са едни такива пъстри и красиви, като българския език, който Галина използва – изчистен от клишета и баналности. И това е така, защото тя не пише за себе си, а за рода български.

 

Тази книга кара читателят да се усмихва, дори когато не му е до смях. А в разказите няма нищо измислено и съчинено като по картичка, защото те са за трудното всекидневие на хората.” – споделя редакторът на  книгата критичката акад. Благовеста Касабова, която ще присъства на представянето на книгата в Панагюрище.