Начало Култура Писателките Мина Кръстева и Милка Иванова на среща с панагюрци

Писателките Мина Кръстева и Милка Иванова на среща с панагюрци

106
0
СПОДЕЛИ
restorant

DSCI5863

Щастливи бяха от срещата си с панагюрци двете бургаски писателки Мила Кръстева и Милка Иванова, която се проведе снощи в Градска библиотека „Стоян Дринов“.

Директорът на библиотеката Стефан Рапонджиев представи накратко творчеството на двете писателки и техните биографии. Той прочете няколко разказа от книгата на Мина Кръстева „В ъгъла на кафене „Реалити“, както и разказа „Кучката“ от книгата „Алманах“ на Милка Иванова. Разказът силно впечатли присъстващите на срещата и представи авторката като отличен белетрист, който до съвършенство владее силата на словото, чрез което описаните картини в сюжета на творбата сякаш оживяват в съзнанието на читателя.

„Аз съм от писателите, които не пишат много. За мен писането е вдъхновение. Малко са тъжни моите разкази. Аз се смея на веселите неща, но пиша за тъжните“ – сподели тя с читателите в библиотеката.

Присъстващите имаха възможността и удоволствието да се докоснат до разнородното творчество на двете писателки. Светът на Мила Кръстева – сатиричен и комичен, и светът на Милка Иванова – тъжен и дори драматичен.

В разговора си с панагюрци Мила Кръстева с вълнение разказа колко близко до сърцето си чувства Панагюрище. Тя обясни сантимента си с историческото минало, което разказва за станалото преди векове преселение на войници от землището на Бакаджищите /родом, от което е тя/ в местността „Царево сливе“, намираща се в близост до града ни.

„Щастлива съм, че отново съм тук“ – с радост заяви Мина Кръстева, която гостува за втори път в Панагюрище.