Начало Култура Писателят Владо Любенов представя в Панагюрище романа си „Адвокатът на лудите“

Писателят Владо Любенов представя в Панагюрище романа си „Адвокатът на лудите“

29
0
СПОДЕЛИ

Мария МАСЛЕВА

vlado-lubenov

На 4 юли, от 17:30 ч. в Общинска библиотека „Стоян Дринов“, ще се състои премиерата на романа на Владо ЛюбеновАдвокатът на лудите„, изд. „Жанет 45“.

Владо Любенов е автор на поезия и проза. По професия е адвокат. Стихотворения на Любенов са печатани в списания „Пламък“, „Везни“, „Европа 2001“, „Палитра“, както и във вестниците „Сега“, „Дневник“, „Труд“, и други. Член е на Съюза на българските писатели от 1995 г. Чест участник в „Поетично кафене“. Носител на първа награда в конкурса „Жени и вино“ (2007) и трета награда в конкурса Славейкова награда в Трявна (2011).

advocatyt_mockup1_print1

За книгата си „Адвокатът на лудите“ споделя: „Докато пишех романа, непрекъснато се учудвах от тайната на творчеството. Реални факти, взети от живота, се превръщаха в измислица пред очите ми. Те губеха своите ясно очертани истини и лъжи, разменяха местата си или се преобразяваха в нещо никога не съществувало в действителния живот. Но имаше нещо още по-странно – всички факти, предугадени или измислени от мен и написани на белия лист, само след няколко месеца се случваха в действителност на моите прототипи. В един момент спирах да пиша, изчаквах, за да проверя дали написаното наистина ще се сбъдне, и после продължавах да измислям, като не преставах да превръщам и реалното в измислица. (Затова всички прилики с действителни лица и събития са случайни.) Накрая всичко така се обърка, изтече между пръстите ми и се случи, че вече не знам – ами аз съществувам ли и в кой свят? В реалния или в измисления? Може би и аз съм един Пинокио, създаден от някого, който често се поглежда в огледалото, за да види с колко носът му е пораснал след всяка написана глава от тази история.“