Начало Общество Пиян с фирмена кола помете жена на тротоар

Пиян с фирмена кола помете жена на тротоар

СПОДЕЛИ

ена от пазарджишкото село Овчеполци оцеля по чудо, но е с опасност за живота, след като бе пометена от пиян водач на лек автомобил «ВАЗ» – 41-годишният К.Б. от съседното село Черногорово.

Той загубил управлението над возилото си, което се качило на тротоара и блъснало намиращата се там П.М., на 74 г. от село Овчеполци, съобщават от полицията.

Важна подробност е тази, че виновникът е бил със 3.4 промила алкохол в кръвта си. а само преди няколко месеца е бил отново заловен от катаджиите да кара кола в нетрезво състояние. По информация на негови съселяни от Черногорово той има поне 4-5 подобни прегрешения в последните години.

Пострадалата жена е транспортирана от екип на «Спешна помощ» до МБАЛ-Пазарджик и настанена в Отделението по анестезиология и интензивно лечение, съобщават от държавната болница.

 Жената е приета с фрактури на подбедрицата и таза. Претърпяла е ортопедична операция. След като се е оплакала и от силни болки в корема се налага намесата и на хирургичен екип. Заради нестабилна хемодинамика пациентката е преведена в реанимация за наблюдение. Състоянието и остава нестабилно.

Таня Пашева, дъщеря на блъснатата жена, сподели в социалните мрежи:

„Поредният пиян джигит на пътя – 3,40 промила алкохол. Този път и аз съм съпричастна със случилото се. Моята майка, нищо не подозираща, стоейки на тротоара пред гаража на къщата, е блъсната от джигита. Доколкото разбрах, това не е първо провинение с алкохол за него.Автомобилът е регистриран на фирма, чудя се що за човек (шеф) трябва да си, за да наемеш такъв работник и да му дадеш и автомобил да кара. Отговорът е един – безчувствен и… може би с връзки. Майка ми е с няколко счупвания, но жива – слава на Бога. Сега ще претърпи няколко операции и силно се надявам да се възстанови, а виновните да бъдат наказани, а не да излязат през някоя „вратичка“.

Иван Млекаров, който е племенник на пострадалата жена, споделя, че през последните години на тази отсечка от пътя, посока Пазарджик – Стрелча – Панагюрище, са станали няколко катастрофи и е убеден, че тук трябва да се поставят „легнали полицаи“:

„Отдавна трябваше да се поставят ограничители на скоростта на този участък от главната улица на село Овчеполци, защото автомобилите преминават с много висока скорост, а деца и възрастни жени постоянно пазаруват в близкия магазин. Срещу магазина е автобусната спирка. Tрябва да се поставят знаци и повдигната пешеходна пътека. В селата Черногорово, Пищигово и др. на много места на пътя има такива „лежащи полицаи”.

Снимка: glas.bg