Начало Общество По 10 години затвор за изнасилвачите на жена от Оборище

По 10 години затвор за изнасилвачите на жена от Оборище

СПОДЕЛИ

panagyurishte-sydРайонният съд в Панагюрище осъди на 10 години затвор двамата мъже, които зверски изнасилили 54-годишна жена от селото през 2014-а година.

И двамата мъже ще лежат в затвора по десет години при първоначален строг режим или в общежитие в затворен тип, постановиха магистратите.

Припомняме, че към 1.30 ч. на 5 април миналата година Александър Н. и Димитър К. нахлули в дома на самотно живееща жена от Оборище и я изнасилили.  Съседи на жената дочули шума и виковете й, се обадили на кмета Милко Ангелов, който заедно с приятеля си Никола Пелтеков тръгнал да брани жената с голи ръце. Когато стигали до къщата на жертвата, насилниците ги забелязали и успели да избягат. Пред дошлите по-късно полицаи обаче пострадалата дала описание на нападателите, които след блокада на района са задържани.

Двамата изнасилвачи са на 26 и 33 години. По-младият – Александър, е от Силистра. Работел като овчар, както и другият –  Димитър. Той е местен, с начално образование, неженен, води се безработен. Присъдите може да бъдат обжалвани на по-горна инстанция.