Начало Общество По 2 пакета с продукти помощ за многодетните семейства

По 2 пакета с продукти помощ за многодетните семейства

СПОДЕЛИ

Многодетните семейства ще получат два пакета с храни по програмата на социалното министерство, съфинансирана от Европейския фонд за подпомагане. В пунктовете на БЧК ще се раздадат продукти в общ размер от 6000 тона, като за пръв път тази година тези семейства ще имат право на двойна помощ. Това заяви генералният директор на столичната организация на Българския червен кръст Петранка Недялкова.

Тя разказа и за това какво ще се включва в пакетите.

„16 вида продукти с общо тегло от 23 кг. Новото в този транш е, че ще има и групи от многодетни семейства. Те ще получат по два пакета. В София пунктовете са 9. Тук хората са общо 18 085 души. 5273-ма от тях ще получат по два пакета“, допълни тя. Програмата ще е активна до 27 ноември за София и до 30-и за останалата част от страната.

„Едната от групите ще са хора, които са подпомагани за отопление през 2019 г., другата група са майки на деца до 1-годишна възраст. Третата група са приемни родители. Хора с ТЕЛК над 90% и получаващи помощ до 263 лв. до август месец 2020 г. Майки, които са подпомагани за деца в първи клас. Подпомаганите и за коронавируса също ще могат да получат пакет“, каза Недялкова по повод уязвимите групи хора, които ще могат да се възползват от подкрепата.

Тя обясни още, че ще е нужна само лична карта и подпис, а хората, които имат нужда от пълномощник, ще трябва да изписват писмено пълномощно и да бъдат предоставени двете лични карти.