Начало Спорт Победи и загуби за хандбалистките ни в зоналните първенства

Победи и загуби за хандбалистките ни в зоналните първенства

СПОДЕЛИ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
На 2 ноември в гр.Свиленград се проведе първият кръг на зоналното първенство за 12 годишни момичета. В надпреварата участваха четири отбора. Панагюрските момичета записаха две победи над Поморие и Хасково и една загуба от Свиленград.След този кръг момичетата са на второ място във временното класиране.
Състав: Стела Скачкова, Габриела Попова, Адриана Иванова, Стиляна Футекова, Кристияна Предьова, Антония Кроснарова, Иванка Делирадева, Иглика Драганова, Антония Раленекова, Ева Дионисова, Кристина Гочева, Даная Бобекова.
Въпреки загубата от Свиленград, треньорите и момичетата са ентусиазирани във следващите турнири да победят и да завоюват първото място в зоната.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
На 3 ноември в гр. Сливница се игра първият турнир от зоналното първенство за 19 годишни девойки с участието на Панагюрище, Хасково и Сливница. По наредба, когато в група са три отбора, два от тях играят по две срещи, защото всеки отбор в зоналното изиграва 8 мача, след това е Зоналният финал и след него Държавният финал. /Отбор, който не е участвал в зонално първенство, няма право да участва на Държавен финал и Купа България/
В този първи кръг отборите на Панагюрище и Сливница трябваше да изиграят по две срещи по между си и по една среща с Хасково. Панагюрки загубиха и трите мача първия- със Сливница,  с резултат 24:13,втория от Хасково с 23:20 и третия отново със Сливница с 25:21.
Въпреки загубите, треньорите Карагьозова и Атанасов са доволни от играта на девойките, като се има впредвид, че три  от тях са първа година в тази възрастова група, а титулярният разпределител втори месец лекува контузия и не игра в този турнир.
Състав: Мария Маслева, Станислава Чакърова, Марина Чардакова, Стоянка Варадинова, Катрин Чочева, Евелин Драганова, Николета Иванова, Стефани Навущанова, Стилиана Кирилова, Донка Бояджиева, Стиляна Добрева.
Следващият кръг от първенството ще се играе през януари.
В следващите уикенди на ноември ще се играят квалификационните турнири за Купа България за 19г.,16г. и 14 г. девойки. За Купа България -жени, жребият отреди Панагюрище да срещне претендента за Купата -Свиленград, където играят три панагюрки-вратарката Тотка Дойкинова и близначките Стефка и Петя Цветанкови. Срещата ще се състои на 25 ноември от 14.00 ч в зала Арена Асарел. Въпреки че отборът на Панагюрище е изграден основно от млади  девойки, те са мотивирани да направят един добър мач със силния тим на Свиленград.