Начало Култура Почетохме Деня на славянската писменост с празничен концерт

Почетохме Деня на славянската писменост с празничен концерт

19
0
СПОДЕЛИ
20 май 2014 - 1
Хореографът Мария Терзийска получи наградата „Творец на годината“

С вълнуващ концерт в голямата зала на театъра снощи отбелязахме  предстоящия 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. По традиция концертът бе предшестван от официална церемония по връчване на почетните отличия „Учител на годината“, „Творец на годината“, почетното отличие „Неофит Рилски“, значки „Златен Ритон“. Церемонията бе открита от кмета на общината Никола Белишки, който в словото си подчерта значението на делото на светите братя и отправи поздрав към всички, избрали словото, науката и културата за свое поприще.

Хореографът на ФТС „Тангра“ село Попинци Мария Терзийска е тазгодишният носител на почетното звание „Творец на годината“.

Кунка Велева от ОДЗ „Р. Княгиня“ получи отличието за „Учител на годината“ в предучилищната образователна степен.

Музикалният педагог Стефка Стефанова от ОУ“ Проф.Марин Дринов“ стана „Учител на годината“ при началните учители.

Елена Савова-Гергинекова взе приза за „Учител на годината“  в прогимназиалната степен.

Преподавателят от СОУ „Н. Бончев“ Снежана Симеонова стана „Учител на годината“ в гимназиалния курс.

Тазгодишните носители на престижната награда „Неофит Рилски“ са педагозите Пепа Машева и Иван Кисьов. Със значки „Златен Ритон“ бяха удостоени за дългогодишния си труд вече пенсионирани учители и културни деятели.

След церемонията всички се насладиха на концерта, в който със свои изпълнения се включиха самодейци при читалище „Виделина“, танцови формации и изпълнители при ОДК и Обединената школа по изкуствата и др.