Начало Култура Подкрепете филма на панагюреца Пламен Манчоров на финала на „Кино в длан“

Подкрепете филма на панагюреца Пламен Манчоров на финала на „Кино в длан“

СПОДЕЛИ

Както наскоро ви информирахме,  късометражният филм, озаглавен  „Прераждане“, чийто автор е панагюрецът Пламен Манчоров участва във финалната фаза на фестивала „Кино в длан“.  Остава още седмица до финала, така, че всеки, който иска, може да подкрепи Пламен  като гласува ТУК (от списъка с филми се избира филмът Прераждане)

Това е линкът към страницата на Пламен, откъдето може да бъде гледан филмът: https://www.facebook.com/675293109321128/posts/1067395736777528/ На сайтът на фестивала може да бъдат гледани всички участници, в секция Филми.

Общественият отзвук след първата ни публикация приятно е изненадал Пламен, който разказва: „С мен се свързаха и ми писаха десетки панагюрци с позитивни отзиви за филма. Имаше десетки споделяния, коментари и телефонни обаждания. В училището на малкия герой Ники (30 СУ Братя Миладинови в гр. София) толкова позитивно приеха проекта, че инициираха публикации на сайта си и във FB… Решиха да организират целодневно прожектиране на филма в самото училище и да го включат в като пример в часовете по предприемачество и IT. Тези неща са в процес на организация.“

„Кино в длан“ е фестивал за кинематография, заснета с мобилни устройства.

„Филмът ми засяга темата за преждевременното порастване на децата ни заради големите очаквания и предразсъдъци на родителите. Филмът има силно послание, което провокира размисли дори у мен като негов създадел. Свързах се с вас, защото винаги съм адмирирал популяризирането на панагюрски дейци във всякакъв аспект. Какъв по-добър начин да разкажеш история, в която всеки родител може да се припознае в един или друг аспект.“ – сподели пред ПИА Манчоров.

Той е на 31 години, възпитаник на СУ „Нешо Бончев“. Докато учи в родния си град, Пламен е участвал в няколко постановки, играни на местна сцена. По-късно завършва две висши образования – право(във ВТУ) и организация и управление на корпоративна сигурност във Военната академия „Г. С. Раковски“. В момента работи като юрист във финансова институция. От две години се занимава с фотография и от 6 месеца с кинематография.

„Всичките си познания съм придобил с проактивност, много търсене, много четене и много изгледани видеа в YouTube. Душевния си мир и удовлетвореност намирам във фотографията и кинематография, които от просто хоби, започват да прерастват в професионално поприще.“ – споделя още Пламен Манчоров.

 

Фестивалът „Кино в длан“ се стреми да съдейства за изграждането на разностранно развити творчески личности, за формиране на социално активни граждани на Република България, които по пътя на осмислянето на културно-историческия опит, универсалните човешки ценности на родната и световната култура и овладяването на модерните технологии да постигнат своята личностна реализация. Провежда се за 4-та поредна година и има както сериозен брой участници – тази година са над 250, така и сериозни партньори в лицето на НАТФИЗ, HUAWEI, TELENOR, УНИБИТ и други