Начало Култура Поетеса, докосваща сърцата на хората, гостува днес в Панагюрище

Поетеса, докосваща сърцата на хората, гостува днес в Панагюрище

103
0
СПОДЕЛИ

Общинска библиотека „Стоян Дринов“ подарява на всички свои читатели и ценители на красотата на словото, творческа вечер с нежната поетеса Ивелина Никова, която ще гостува за втори път в Панагюрище.

Срещата ще се състои днес, 23 април от 17:30 часа, когато Ивелина ще представи новата си книга със заглавие „България навеки”.

„България навеки” съдържа поезия и проза – безценни истории, разказани увлекателно, както само Ива умее. С онзи богат литературен език, познат от „Алтъна”, който при цялото си богатство сякаш не успява да побере цялата сладост и красота, извиращи от самата му същина. Човек се чувства с няколко стъпки по-висок, докато слуша истинската история на Нико Коджабашията от с. Райково, Смолянско. През 1836 година той успява да получи от султана ферман за строеж на 8 църкви по особено находчив начин – като привлече вниманието на османския владетел чрез огъня, който запалил в мангал и сложил на главата си. За да имат хората домове за тихо общуване с Бога. Смелостта винаги впечатлява, особено когато целта си струва всяко неудобство по пътя към нея, всяка възможна беда или риск.