Начало Политика Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на РИК

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на РИК

13
0
СПОДЕЛИ

DSC02745Зам.-областният управител Диана Варникова проведе днес консултации за състава на РИК- Пазарджик  в 13 МИР за произвеждане на изборите за Народно събрание, с представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 42-то Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

Присъстваха представители на : Политическа партия „ГЕРБ”, „Коалиция за България”, Политическа партия „ДПС”, Политическа партия „Атака”, КП “Реформаторски блок”, КП “България без цензура”.

В деловодството на областна администрация бяха представени всички изискуеми документи съгласно изискванията на  Изборния кодекс.
Районна избирателна комисия Пазарджик ще бъде съставена от 15 членове, включително председател, 2 заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е: Политическа партия „ГЕРБ” – 5 членове, „Коалиция за България” – 5 членове, Политическа партия „ДПС” – 2 членове, Политическа партия „Атака”, КП “Реформаторски блок”, КП “България без цензура” по 1 член.

При направените предложения за Председателското място в комисията  постъпиха 2 кандидатури- от КП “Коалиция за България” и ПП “ГЕРБ”,като от “Коалиция за България” имаше и предложение за секретарското място. ПП „Атака” предложи зам. председател на РИК, а ПП „ДПС” предложи секретар на РИК. След проведените разговори и консултации, с цел постигане на съгласие представителите на „Коалиция за България” оттеглиха първоначалното си предложение и направиха предложение да получат зам.-председателско място. На основание чл. 60, ал. 7 от Изборния кодекс Областният управител ще представи в ЦИК постигнатото съгласие ведно с всички документи, предвидени в Изборния кодекс-писмени предложения, списъци и протокол.