Начало Общество Полицейски акции в Панагюрище: Стотици проверени автомобили и хора, инспектирани питейни заведения...

Полицейски акции в Панагюрище: Стотици проверени автомобили и хора, инспектирани питейни заведения и хотели

СПОДЕЛИ
Toshiba Exif JPEG

На територията обслужвана от РУ-Панагюрище продължава провеждането на действия свързани с ограничаване на така наречената „битова престъпност“, опазването на обществения ред и осигуряване на безопасността по пътищата на района.

Преди седмица се проведе специализирана полицейска операция под наблюдението на Районната прокуратура в Панагюрище. Извършени са проверки на 608 лица и 473 моторни превозни средства. Разкрити са 14 престъпления, за срок от 24 часа са задържани четирима. Съставени са 42 акта и 126 фиша за установени нарушения по Закона за движението по пътищата. По време на полицейските действия са открити и иззети в различни жилища в Панагюрище и Стрелча незаконно притежавани монети, металдетектори, незаконно притежавани боеприпаси и акцизни стоки, разкрити са две кражби. 

По време на втората акция силите на полицаите са били насочени към превенция на пътно-транспортните произшествия и засилване на контрола над участниците в движението. Проверени са 188 МПС и 239 лица, инспектирани са 28 питейни заведения и хотели. За установените нарушения са съставени 18 акта и 59 фиша. Едновременно с това е контролирано и спазването на разпоредените от здравното министерство противоепидемиологични мерки в обществените сгради, търговски обекти, питейните и увеселителните заведения.