Начало Общество Полицията търси питбул-беглец в Панагюрище

Полицията търси питбул-беглец в Панагюрище

СПОДЕЛИ

Собствениците на питбул – веществено доказателство по дело за кражба, са пуснали сигнал в полицията за издирването му. Кучето е нужно на прокуратурата в Пловдив по разследване за кражба на животно от същата порода от село Храбрино. През март т.г. Минко Ангелов от Храбрино подал сигнал, че от двора му изчезнали два питбула. Той пуснал и съобщение в Интернет, че животните ги няма и техни снимки. Не след дълго му се обадили, че питбул като неговия е отглеждан в Панагюрище. Ангелов веднага уведомил полицията.

Служителите посетили семейството на Цветан Петров и сина му Пейчо. Те отглеждали питбул Руни, а пък Ангелов твърдял, че това е неговия Брутус. До изясняване на казуса, животното е било откарано в кучкарника. През септември е върнато на Петрови с постановление на Районната прокуратура в Пловдив. Причината е изготвена експертиза, според която кучето на Петрови е различно от издирваното от Минко Ангелов.

Пред дни разпореждането е отменено от Окръжната прокуратура и питбулът е трябвало пак да бъде върнето в кучкарника. Междувременно обаче животното е избягало,собствениците са пуснали сигнал в полицията в Панагюрище и сега униформените го издирват.

Вероятно делото ще бъде спряно до откриване на животното.

Източник: gustonews.bg