Начало Спорт Пореден успех за самбистите ни на Държавното по самбо и бойно самбо

Пореден успех за самбистите ни на Държавното по самбо и бойно самбо

СПОДЕЛИ

Държавното първенство по бойно самбо се проведе на 17-ти февруари, в столичната зала "Локомотив", под егидата на Българската федерация по самбо. Първенството премина при изключителен зрителски интерес -залата буквално се пръскаше по шевовете и над 100 души бяха правостоящи.

Отборът на СК"Бойни спортове"-Панагюрище за пореден път защити имиджа си на един от водещите клубове в този спорт. Отборът взе вицешампиноската купа по бойно самбо, отстъпваки единствено на отбора на световните шампиони Росен и Румен Димитрови (близнаците), в чийто клуб тренират не по-малко от 80 състезатели. При отборното награждаване, всички, които се качиха на почетната стълбичка, се оказаха възпитаници на пнагюрската школа: на първо място Румен Димитров, на второ – състезаващият се треньор на СК"Бойни спортове" Александър Фръгов и на трето – шампионката Мария Оряшкова, която в момента е треньор на ПРАЙД.

Отлично се представиха и Делчо Сираков и Никола Каловски, които завоюваха сребро. Братът – близнак  на Никола Теодор Каловски пък взе бронзово отличие. Малко не достигна на Александър Фръгов и Милена Хъркова да се качат на почетната стълбичка. На 5-то място се класираха Христо Гюлев и Иван Денев, 9-то за Димитър Димитров и Кръстьо Гърнев.