Начало Култура Поредна приказна среща с децата от Детска градина „Яна” в Детския отдел...

Поредна приказна среща с децата от Детска градина „Яна” в Детския отдел на библиотеката на читалище „Искра-1872” в Попинци

СПОДЕЛИ

На 22 октомври стартира Националната седмица на четенето, организирана от Министерство на образованието и науката, която ще продължи до 26 октомври. По този повод  малките ученици от ДГ „Яна” гостуваха на приказните герои в библиотеката и бяха част от музикалната приказка „Медунко” на авторката Елена Деянова.

По покана на екипа на библиотеката, авторката откри Националната седмица на четенето в Попинци с авторската си музикална приказка, като започна своя разказ за Медунко така: „Тази приказка може само да се прочете, но може и да сеизпее и изиграе с гласа и цвета на всички горски животинчета, цветя и буболечета, които населяват Голямата гора”. Като истински приказен разказвач тя поведе децата по горските пътечки на книжката, където заедно срещаха и се запознаваха с приказните герои: Мама Мецана и Медунко, Птицата, Кълвачите, Ежко, Медните капки, Цветята, Щурчето, Буболечките и Горските зверчета.

И така, сред цветя, песнички, деца и книжки сякаш приказката оживя в любопитните детски очички. Приказката за Медунко грабна вниманието на малчуганите, които с усмивка партнираха на авторката с песните, цветята и пеперудите, които получиха от нея като личен  подарък.

В края на приказката децата, подкрепяни от своите учители, благодариха на авторката Елена Деянова като изпълниха стихчета и песнички научени в детската градина. За екипа на читалищната библиотека в Попинци тази среща беше истински приказен празник с децата.

Инициативите в Националната седмица на четенето в библиотеката ще продължат и на 23 и 24 октомври с учениците от ОУ „Отец Паисий”.

Текст и снимки: Екип на библиотека при читалище „Искра-1872“, с. Попинци