Начало Общество Посланикът на Казахстан бе на посещение в Панагюрище

Посланикът на Казахстан бе на посещение в Панагюрище

СПОДЕЛИ
dav

Кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки посрещна в сградата на Община Панагюрище посланикът на Република Казахстан в България Н. Пр. Темиртай Избастин, придружаван от г-н Георги Вацов, г-н Владимир Райчев и изпълнителния директор на „Оптикс“ АД инж. Иван Чолаков. По време на работната среща, кметът Белишки разказа за славната история на Панагюрище, за богатото културно-историческо наследство, за успешното настояще на града и общината. Бяха обсъдени възможности за бъдещо сътрудничество.

По време на визитата си в Панагюрище Н. Пр. Темиртай Избастин посети и Общинска библиотека „Стоян Дринов“. Посланикът бе впечатлен от дейността на библиотеката и изрази намерение за бъдещи съвместни инициативи.

Като израз на приятелските връзки между Казахстан и България, посланикът дари на библиотеката преведените на български език книги „Казахстанският път“, „Книга за словото. Стихотворения и поеми“, „Казахстанските ханове“, „Нурсултан Абишевич Назарбаев – основател на една независима държава“, „Стратегия 2050“, „Национални паркове на Казахстан“, „Казахстан отвисоко“, „Казахско-български разговорник“.