Начало Култура Поздрав от кмета на Община Панагюрище по случай 24 май

Поздрав от кмета на Община Панагюрище по случай 24 май

954
0
СПОДЕЛИ

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

ПРОСВЕТИТЕЛИ И ДУХОВНИЦИ,

ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ,

Никола Белишки24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, празник-символ на българската духовност и на стремежа към знание чрез слово, наука и образование. Празник, какъвто нямат другите народи по света. Празник, който ни изпълва с национална гордост.

На тази дата изказваме дълбока признателност и почит към великото дело на солунските просветители Св. Св. Кирил и Методий и на техните последователи.

На този свят ден всички българи се обединяваме около езика и писмеността, вярата в силата на духовността, защото „народността не пада там, гдето знаньето живей”! А то – знанието, пребъдва през вековете благодарение на всички онези духовници и учители, дейци на културата, творци, които носят в себе си зрънцето светлина и нестихващия порив към съвършенство.

Поклон пред всички Вас – скъпи наши просветители, пред силата на Вашия професионализъм и усилия да съхранявате родния език и българската духовност, да възпитавате младите поколения! Бъдете здрави и запазете вдъхновението, енергията и дръзновението, с които градите устоите на българщината!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

НА МНОГАЯ ЛЕТА!

 

НИКОЛА БЕЛИШКИ

КМЕТ НА ОБЩИНА ПАНАГЮРИЩЕ