Начало Политика Позиция на ПП ГЕРБ относно заседанието на Общински съвет – Панагюрище от...

Позиция на ПП ГЕРБ относно заседанието на Общински съвет – Панагюрище от 24 октомври 2014 г.

45
3
СПОДЕЛИ

gerb3Във връзка с проведеното на 24 октомври 2014 година заседание на Общински съвет – Панагюрище ръководството на ПП ГЕРБ – Панагюрище проведе заседание същата вечер и прие следната позиция.

  1. На заседанието бе изяснено, че всички общински съветници от групата на ПП ГЕРБ в общинския съвет са подкрепили кандидатурата на Томи Наплатанов за председател, като един от тях е допуснал техническа грешка и поради тази причина вотът му е обявен за невалиден от комисията по избора.
  2. Единодушното решение на ръководството на ПП ГЕРБ е да не издига друга кандидатура за председател на общинския съвет. Това е принципна позиция още от сформирането на този общински съвет и ще бъде запазена до края на мандата. В тази връзка напомняме, че утвърдена политическа практика и основополагащ политически принцип е в органи като общинския съвет най-голямата група да излъчи председател, а останалите да го приемат с достойнство и смирение. Това е белег на политическа култура и уважение към опонента и обществените предпочитания. Още повече, че ПП ГЕРБ спечели категорично не само местните избори през 2011 година /40 процента от гласовете/, но и седем пъти поред е първа политическа сила с огромна преднина пред останалите. Нека припомним, че на проведените само преди две седмици парламентарни избори за ГЕРБ гласуваха 42% от избирателите в общината, а следващата БСП е с два пъти по-ниска подкрепа. Данните от последния вот показват, че гласовете, дадени за заченатата вчера панагюрска коалициа /БСП, Евророма, Реформаторски блок и Единна народна партия/, са с повече от 1000 по-малко то тези, дадени за ГЕРБ. Тези резултати показват, че новият безпринципен политически сговор, грубо и безцеремонно подменя вотът на избирателите в община Панагюрище.
  3. Групата съветници на ПП ГЕРБ реши да не подкрепя нито една друга кандидатура за председател, излъчена от оформилата се на вчерашното заседание нова безпринципна и задкулисна коалиция между БСП, „Евророма”, Единна народна партия и Реформаторски блок, като считаме, че мултиплицираният по този начин в Панагюрище отречен от обществото ни модел „Орешарски” е предизвикан единствено от неудовлетвореност, страх от пореден изборен крах и нелеп опит за политическа реанимация чрез подмяна на гражданското волеизлияние.
  4. Настояваме лидерът на БСП – Панагюрище Станимир Велчев да преглътне сатута си на бъзвъзвратно провален политик, загубил седем поредни пъти от ПП ГЕРБ, да потърси в себе си човешка доблест и мъжко достойнство и де са извини на кмета Никола Белишки за нелепите твърдения и гнусните клевети, които изрече от трибуната на Общинския съвет на 24 октомври.

В заключение изразяваме волята на ПП ГЕРБ – Панатюрище да следва своята политика, подкрепена категорично от избирателите и да работи както досега – принципно и отговорно, без задкулисие и без договорки,, защото за нас поетите ангажименти не са празни думи. Смятаме, че на фона на тази наша политика много бързо ще лъсне същността на модела „КОЙ”, официализиран на заседанието на общинския съвет на 24 октомври.

Осъзнаваме, че вчера панагюрската проекция на модела „КОЙ” обяви стартът на предизборната кампания за местните избори, в която на ГЕРБ е отредена ролята „Сам срещу всички”. Ние обаче сме силни и единни, защото в седем пъти поред зад нас стои мнозинството от гласуващите – дейни, активни, работещи и мислещи хора. А на БСП и кононктюрните й протньори желаем нови съкрушителни победи в панагюрската ромска махала и махалата в Поибрене.

 

 

3 КОМЕНТАРА

  1. Еййй и сега каквъ е проблема? Че има опозиция ли? Нали именно ГЕРБ поискаха оставката на Зумпалова, а сега очакват подкрепа..
    Ми то неможе постоянно да обиждаш другите, да си нагъл и арогантен с тях и да искаш да те харесват.. ми няма да стане…




    0



    0
  2. истината за др. велчев ще лъсне на изборите догодина когато няма да вкара и себе си. ако не са мангасаряните т. нар. столетница гори тотално. пък чак да се извини не вервам. извиняват се мъжете. той е плужек




    0



    0